Servicii
CE ESTE BETONUL AMPRENTAT?
Betonul amprentat (imprimat) este un material de construcţie compozit, obţinut printr-o tehnologie specială, care conţine agregate, ciment, coloranţi,aditivi, fibre elastice și apa, fiind pus în opera prin imprimare cu ajutorul unor matriţe care copiază aspectul şi forma pietrelor naturale, a rocilor minerale, a cărămizii, sau chiar a lemnului.
Betonul amprentat are în compoziţia sa fibre elastice pentru protecţie împotriva fisurilor majore şi aditivi pentru mărirea rezistenţei la ciclurile îngheţ-dezgheţ. Culoarea dorită este obţinută cu ajutorul unui colorant special. Stratul colorat realizat în masa betonului are o grosime de aproximativ 10-20 mm şi este foarte rezistent, conferindu-i o duritate ridicată betonului astfel obţinut. Produsul se intalneste si sub urmatoarele denumiri: beton elicopterizat, beton finisat sau superfinisat, beton polimer, beton decorativ.
Proprietățile betonului amprentat (avantaje faţă de alte tipuri de pavaje)
|
Materialeleși unelte folosite pentru prepararea betonului amprentat
- Colorant-întăritor pentru betonul amprentat
- Aditivi color pentru betonul amprentat
- Matrite pentru amprentare, set de forme rigide și flexibile
- Fibre din polipropilenă
- Material de decofrare (praf antilipire)
- Lacuri pentru protecțieși luciu.
Tehnologie.
In tehnologia betonului amprentat se folosecsc cateva materiale deosebite:
Colorantul-intaritor disponibil intr-o gama larga de culori, este intins pe suprafata betonului crud, formând dupa uscare un strat foarte dur, rezistent 100% la actiunea razelor ultraviolete (UV). Acesta este de fapt un amestec uscat de ciment, agregate dure, aditivi si pigmenti stabili la actiunea razelor ultraviolete.
Materialul de decofrare disponibil intr-o gama larga de culori, are rolul de a crea un efect de modulare a culorii de baza, sau – in anumite cazuri – efect de invechire.
Suprafata astfel obtinuta este acoperita cu un strat de lac acrylic, care dupa uscare produce o pelicula dura, incolora, stabila la actiunea razelor UV cu o rezistenta ridicata la actiunea apei, a uleiurilor si a acizilor.
Datorita acestor proprietati tehnologia betonului amprentat poate fi folosita cu success in orice spatiu natural sau industrial, indiferent de domeniul de activitate ce se desfasoara în acel spatiu.
Etapele unei lucrari.
- Se fac masuratorile necesare cu atentie si exactitate;
- Se pregateste terenul si se cofreaza;
- Se prepara si se toarna betonul, stratul de baza;
- Se toarna un strat de mixtura speciala de beton, cu textura fibroasa;
- Suprafata betonului se impregneaza cu un strat foarte dur de colorant-întaritor;
- Se aplica praful de decofrare;
- Se imprima modelul ales cu ajutorul matritei de amprentare;
- se spala si se strâng sculele si materialele ramase;
- Se lasa betonul la uscare 24 de ore;
- Se protejeaza suprafeta cu un strat de lac acrili
Avantaje - Beton Amprentat
Betonul amprentat nu se lasa in timp si nu se scufunda.
Betonul amprentat nu este afectat de vremea extrema.
Betonul amprentat dureaza o "viata".
Betonul amprentat poate avea o multime de texturi si culori.
Betonul amprentat se poate folosi atat in exterior cat si in interior.
Betonul amprentat are un cost de realizare foarte mic.
Utilizarea betonului amprentat.
Betonul imprimat (amprentat) reprezinta o solutie alternativa pentru pavelele clasice. Acest sistem reprezinta solutia excelenta pentru pavarea aleilor, trotuarelor, drumurilor de acces, parcarilor, etc., având o durata de viata foarte lunga.
Se pot amenaja, amprenta si colora spatii largi precum piete, parcari, parcuri, zone de recreatie, gradini publice, statii de benzina, drumuri de acces, strazi pietonale, acces spre subterane, cât si alei, trotuare, terase, piscine, garaje, curti, etc.
In momentul in care presupusul client se hotaraste sa execute o lucrare de tipul betonului amprentat, un reprezentant al firmei noastre va inspecta terenul si se vor hotari grosimea sapei de beton,colorantul aplicat, formele dorite .